Velikom edukativnom instalacijom u središtu Zagreba Prijatelji životinja otkrili su građanima što se događa s kravama i telićima u mliječnoj industriji. Prolaznike na Trgu bana Jelačića iznenadili su kamionom s velikim vizualima izvana i videoprikazom unutar kamiona. Poruke na vanjskim vizualima kamiona mnoge su zapanjile, iako se radi o općim informacijama kojih bi svi trebali biti itekako svjesni. Građani su zavirivali u kamion, a time i u mukotrpan život krava u mliječnoj industriji.

Kroz razgovor, aktivisti Prijatelja životinja doznali su da građanima nije u redu da mliječna industrija prikazuju krave sretnima unatoč tome što im odmah po rođenju uzima djecu, šalje ih na tov ili u klaonicu te ih ubije nakon svega nekoliko godina života. No, propaganda mliječne industrije pokušava odvojiti potrošače od stvarnosti i važnih informacija. Zbog toga čak 68,4 % javnosti ne zna da krave na mliječnim farmama proizvode mlijeko zato što su rodile. Istraživanje javnoga mnijenja pokazalo je i da čak 85,1 % javnosti smatra da je zavaravajuće da se mliječni proizvodi reklamiraju prikazom krava koje su sretne ili žive kao kraljice.

Također, Prijatelji životinja upozorili su sve da je mlijeko nezdravo i da su ljudi jedina vrsta koja pije mlijeko druge vrste te jedina vrsta koja pije mlijeko u odrasloj dobi. “Konzumacija životinjskoga mlijeka je neprirodna, nezdrava i nepotrebna, te povezana s velikom okrutnošću. Prestanak konzumiranja mliječnih proizvoda donosi mnoge zdravstvene prednosti – povećava se energija, smanjuje nadutost, poboljšava probava, koža je čišća, smanjuju se simptomi astme i dolazi do smanjenja upala. 65 % svjetske populacije netolerantno je na laktozu. Pozivamo sve da iskušaju razne vrste biljnih mliječnih proizvoda poput sojinog, rižinog, zobenog i drugih biljnih mlijeka”, izjavili su.